Panasonic Lumix G1, prima camera foto micro Four Thirds

0
570

Panasonic numeste noua camera foto Lumix G1 “cel mai mic si usor aparat foto digital cu lentila interschimbabila”, un mod elegant de a afirma ca aparatul nu este un DSLR traditional, dar nici o camera inferioara.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Lumix DMC-G1 este, dupa cum mentionam, un aparat micro four-thirds, ceea ce inseamna ca renunta la oglinda si prisma interioara, pastrand totusi un senzor de dimensiunile unuia DSLR. In aceste caz, avem de-a face cu un senzor Live MOS de 12.1 megapixel, care soseste impreuna cu o “catare” electronica de 3 inchi cu o rezolutie inalta (1.44 milioane pixeli).

Noul Panasonic Lumix cantareste 385 de grame si are o grosime de doar 20 de mm, iar pe lista sa de specificatii se afla si un stabilizator optic de imagine (MEGA OIS), ISO inteligent, tracking al autofocusului, detectare faciala si output HDMI. De asemenea, veti beneficia si de un selector inteligent al scenelor, pus in valoare de catre engine-ul de procesare a imaginii Venus HD, dar si de filtrul de reducere a prafului Supersonic Wave.

G1 va fi pus in vanzare in Japonia din data de 31 octombrie, echipamentul de baza costand 750 de dolari, iar pachetul complet, cu accesorii (lentila Lumix G Vario 45-200 mm F4-5.6 MEGA OIS) ajunge la 1200 dolari.

Sursa