Panasonic lansează televizoare transparente OLED cu diagonală de 55 inch, folosind un panou LG

0
1290

Se pare că televizoarele transparente vor deveni noua modă, iar după Xiaomi cu al său TV în ediţie specială, acum şi Panasonic ne pregăteşte ceva de genul. De fapt Panasonic prezentase un prototip de ecran transparent OLED încă din 2019, iar acum a revenit cu un model comercial de 55 inch, care foloseşte un panou LG.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primele două unităţi sunt două modele de 55 inch cu rezoluţie Full HD şi cântăresc doar 1.75 kilograme. Principala diferenţa între ele este unitatea dimming. LG Display a produs panourile, care au o temperatură operaţională între zero şi 40 de grade Celsius. Panoul de retroiluminare al lui TP-55ZT110 oferă o unitate de dimming dezvoltată de Panasonic pentru a afişa un “Black Mode” profund. Acea unitate de dimming reduce transparenţa televizoarelor şi creşte calitatea imaginii afişate pe ecran, crescând şi contrastul.

TP-55ZT110 poate fi folosit ca un televizor clasic, dar şi ca unul transparent. Ambele modele noi, acesta şi TP-55ZT100 intră în magazinele din Japonia din decembrie 2020. LG Display este unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de panouri TFT LCD, dar şi ecrane OLED şi ecrane flexibile. Ei colaborează inclusiv cu Apple pentru produsele sale. Noile modele de mai sus sunt OLED-uri transparente, cu porturi HDMI 1.4, funcţii smart TV şi sunt gândite mai mult pentru implementări comerciale: mall-uri, vitrine, expoziţii, decât pentru sufrageriile consumatorilor.

Pe viitor astfel de televizoare transparente ar putea fi integrate în ferestrele locuinţelor cu design futurist, păstrându-şi transparenţa când sunt închise.