Panasonic lansează prima cameră mirrorless în formă cubică ce este destinată videografiei

0
907
Panasonic lansează prima cameră mirrorless în formă cubică ce este destinată videografilor

Panasonic a prezentat prima sa cameră mirrorless ce are o formă cubică (box style). Noua cameră, LUMIX BGH1 se bazează pe sistemul Micro Four Thirds. Compania a proiectat camera pe baza situațiilor necesare în producția video, precum utilizarea dronelor în timpul unei transmisiuni live.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

LUMIX BGH1 vine cu conector Ethernet +, ceea ce înseamnă că puteți utiliza același cablu pentru a-l alimenta cât și pentru conectarea la rețea. Camera se mândrește cu un senzor de 10,2 megapixeli. Aceasta poate captura imagini cinematice 4K pe 10 biți la un nivel de calitate 4:2:0 de până la 60 de fps sau de până la 30 fps în calitate 4:2:2. Sistemul acceptă, de asemenea, filmări full HD de până la 240 fps.

Camera dispune de două sloturi pentru carduri microSD, WiFi pe 2.4 GHz și Bluetooth 4.2. Avem și port USB-C 3.1, 3G-SDI și porturi HDMI. Pe lângă acestea, regăsim și o mufă audio jack de 3.5mm. Din păcate, modelul nu dispune de ecran.

LUMIX BGH1 măsoară 93mm x 93mm x 78mm și cântărește doar 545 de grame. Avem posibilitatea să controlăm până la 12 astfel de camere în același timp prin opțiunea LUMIX tether disponibilă în programul Multicam pentru PC. De alt fel, vom putea crea propriile controale personalizate prin aplicația gratuită tip SDK pe care Panasonic o va lansa.

Camera vine la prețul de 2.000 de dolari în USA și 1.900 de lire în Anglia. Va fi disponibilă începând cu jumătatea lunii noiembrie.