OnePlus 5 anunţat oficial, vine cu 8 GB RAM şi cameră duală cu lentilă telephoto

0
815

Cu câteva ore în urmă OnePlus 5 a debutat oficial, drept cel mai nou flagship al companiei chineze. Exact cum ne aşteptam are cameră duală, un corp metalic unibody şi costă un pic mai mult decât predecesorul său. Terminalul seamănă mult cu iPhone 7 Plus şi aflaţi toate dotările sale mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând avem de-a face cu un telefon cu ecran Full HD aici, cu panou AMOLED, dar nu orice panou. Are suport CDI-P3 şi sRGB, după modelul lui iPhone 7 şi Galaxy S8. Nou venitul măsoară 7.25 mm în grosime şi cântăreşte 153 de grame. Terminalul foloseşte procesorul Snapdragon 835, în tandem cu 6 sau 8 GB RAM, în funcţie de versiunea pe care o achiziţionaţi.

Primeşte 64 sau 128 GB stocare, nu are slot microSD şi o veste bună e că păstrează jackul audio. Bateria este o unitate de 3300 mAh, care ar oferi cu 20% mai multă autonomie decât OnePlus 3T, cel puţin pe hârtie. Avem şi încărcare rapidă Dash Charge, care după 30 de minute de alimentare asigura o zi e funcţionare. Camera rămâne totuşi noutatea principală aici, cu doi senzori Sony incluşi în spate.

Avem un senzor de 16 megapixeli cu deschidere F/1.7 şi stabilizare electronică, plus un senzor de 20 MP (F/2.6) cu lentilă telephoto. În faţă există o cameră de 16 MP pentru selfie. Telefonul e capabil de zoom optic şi are şi un mod Portrait, dar şi Bokeh. Autofocalizarea ar urma să fie foarte rapidă, conform OnePlus. OnePlus 5 rulează Android 7.1.1 Nougat, în varianta cu Oxygen OS aplicată peste şi care aduce un Reading Mode ce elimină lumina albastră, Auto Night Mode, gesturi noi de control şi funcţii de gaming.

Telefonul va putea fi comandat online de pe 27 iunie şi va fi livrat inclusiv în România. Preţul este de 499 euro în versiunea cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare şi 559 euro în cea cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare.