Olympus lansează aparatul foto Tough! TG-5, rezistent la intemperii; Vine cu preţ accesibil

0
1040

Olympus a lansat un aparat foto ultrarezistent cu preţ accesibil, modelul Tough! TG-5. Acesta e capabil să supravieţuiască în junglă, dar şi în taiga, având un corp bine protejat contra impactului şi apei.

Publicitate

Aparatul scade rezoluţia faţă de predecesor, de la 16 MP la un senzor de 12 MP BSI CMOS. Poate supravieţui unei scăpări de la 2.1 metri, unei greutăţi/presiuni de 100 kg şi temperaturi de până la minus 10 grade Celsius. Poate funcţiona şi după ce este scufundat la o adâncime de 15 metri în apă.

Aceste abilităţi sunt oferite cu corpul standard al aparatului, dar dacă veţi cumpăra şi husa specială PT-058 veţi putea face scubadiving la 45 metri adâncime şi va funcţiona fără cusur TG-5.

Pe partea de captură, avem la dispoziţie un procesor de imagine TruePic VIII, împrumutat de la flagshipul Olympus OM-D E-M1. Olympus Tough! TG-5 poate filma la rezoluţie 4K, dar doar la 30 FPS. Filmarea slow motion se realizează la 120 FPS, la rezoluţie Full HD. Setupul e întregit de o lentilă wide angle F/2.0, iar alte dotări includ suportul WiFi şi un mod Macro variabil.

Preţul este de 449.99 dolari, iar aparatul rezistă şi la praf şi oferă modurile Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing şi Focus Staking în cadrul sistemului Variable Macro.