Olympus isi prezinta prototipul de micro camera four thirds

0
535

In avampremiera showului Photokina 2008, Olympus a anuntat dezvoltarea in premiera a unui camere digitale micro four thirds, care va fi compatibila cu standardul four thirds si va micsora si scadea greutatea modelelor din seria E. Noua camera isi va merita denumirea “Micro”, masurand 120 x 65 x 32 mm, cat despre lentile acestea vor pastra designul telecentric al sistemului four thirds.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe durata showului Photokina 2008 (23-28 septembrie) un concept al noii camere Micro va fi expus de catre Olympus la standul sau. Piata camerelor digitale cu lentila interschimbabila este inca una de nisa, aceste aparate reprezentand doar 7% din totalul pietei. In plus, clientii se plang de faptul ca aparatele DSLR sunt prea mari, grele si pun dificultati la utilizare.

Standardul ce foloseste sistemul Micro Four Thirds a fost creat pentru a permite fabricarea unor camere mai compacte si usoare, dotate cu lentile interschimbabile. Aparatul foto Olympus din imagini este primul al acestui brand compatibil cu standadul Micro Four Thirds. Numele sau, data de lansare si pretul nu au fost anuntate inca, dar banuim ca le vom afla in cadrul showului Photokina.

Sursa