Ochelarii inteligenţi AR Samsung Glasses Lite au scăpat pe Internet

0
890

Dacă despre ochelarii inteligenţi Apple s-a tot scris în ultima vreme, iată că despre cei Samsung nu ştiam nimic până ieri. În ultimele 24 de ore au apărut pe web două clipuri ce prezintă o pereche de ochelari cunoscută drept Samsung Glasses Lite. Sunt ochelari AR ale căror funcţii le disecăm mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Zvonacul Walking Cat este sursa celor două clipuri, iar el este o sursă de încredere, fiind acelaşi om care a dezvăluit detalii despre tableta Galaxy Tab S7 Lite, dar şi despre Galaxy Chromebook 2. Samsung Glasses Lite arată ca o combinaţie între ochelari de vedere şi ochelari de soare. Au ramele mult mai groase totuşi şi îţi permit să vizionezi filme, să te joci sau chiar să controlezi o dronă. Au şi un mod ochelari de soare, întunecându-se când ieşi la exterior.

Vedem şi o prezentare a unui mediu Office AR, ce include un desktop virtual cu care poţi interacţiona, dar şi apeluri video holografice cu participanţi 3D. O bună parte din interacţiunea cu ochelarii se face prin atingerea ramei lor, dar şi cu ajutorul unui ceas Samsung. Principalele provocări ale acestor purtabile şi motivele pentru care Google a renunţat la Glasses e faptul că ele se încing, au autonomie scăzută şi pot provoca accidente dacă utilizatorul e distras de la viaţa de zi cu zi.

E şi chestiunea camerei integrate, care le permite unora să spioneze incognito. Erau şi baruri în New York care au interzis Google Glasses când erau cool acum 10 ani. Alte metode de control pe care am putea să le vedem pentru ochelarii inteligenţi ar fi gesturile în faţa unei camere, comanda vocală sau chiar un inel cu care să navigăm prin meniuri.