Oamenii de ştiinţă au creat un implant pentru creier care îţi poate creşte capacitatea memoriei cu până la 30%

0
1797

Câţi dintre voi nu au visat înainte de un mare examen să aibă cumva un implant în creier care să îi ajute să înveţe mai temeinic şi să reţină lucrurile mai bine? Iată că ideea unei expansiuni de memorie umană este mai aproape ca oricând, oamenii de ştiinţă creând un implant pentru creier, care creşte capacitatea de „stocare” a creierului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California de Sud au lucrat la o aşa numită „proteză de memorie„, un implant cranian care ar potenţa memoria umană. Descoperirile au fost prezentate în cadrul unei întruniri a Societăţii pentru Neuroştiinţă din Washington DC. Micul gadget creat include o serie de electrozi, implantaţi direct în creier.

Are rolul de a imita modul în care procesăm amintirile trimiţând mici şocuri electrice spre hipotalamus, regiunea creierului care se axează pe memorie şi învăţare. Acele mici şocuri vor imita activitatea normal a creierului, iar oamenii de ştiinţă spera că aceasta inovaţie să îi ajute în special pe cei cu dementă şi Alzheimer. 20 de voluntari au primit deja aceste implanturi şi apoi au jucat un joc de memorie.

Fiecare participant a văzut imagini în cadrul unei scurte prezentări, apoi a trebuie să îşi amintească ce a văzut cu până la 75 de secunde mai târziu. Cercetătorii au analizat apoi răspunsul neuronilor din creierele subiecţilor, pentru a vedea ce regiuni se activează atunci când îşi foloseau memoria. A doua sesiune a dus la stimularea acelor regiuni. Rezultatul? O îmbunătăţire a memoriei cu până la 30%.

Pe viitor sistemul va fi folosit ca un upgrade pentru memorie, vedere sau mişcare. Mi se pare o invenţie fantastică, care dacă are succes ar putea primi un premiu Nobel chiar.