O reţea 5G se afla în construcţie în Coreea de Sud, oferă o viteză de 1000 de ori mai mare decât 4G

0
642

Coreea de Sud a anunţat că începe dezvoltarea unei reţele naţionale 5G, după ce 4G începe încet încet să îmbătrânească. Ministrul ştiinţelor din această ţară a anunţat că reţeaua de nouă generaţie va fi disponibilă comercial în 2020.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

samsung5g

Tot el a afirmat că viteza oferită va fi de 1000 de ori mai mare decât cea a reţelelor 4G. Cu o astfel de viteză, până şi Blu-ray-urile se vor descărca într-o secundă, iar ideea de streaming de conţinut 4K şi 8K nu va fi deloc absurdă. Toate aceste inovaţii vin cu un cost, astfel că va fi nevoie de cheltuieli de infrastructura de 1.5 miliarde de dolari, ceea ce sincer nu mi se pare foarte mult.

Mai interesant mi se pare menţiunea în documente oficiale că datorită conexiunilor 5G se vor putea transmite mai rapid conţinuturi Ultra HD, dar şi… holograme. Autorităţile din ţara de baştină a celor de la Samsung vor să facă din Coreea de Sud un hub 5G şi un furnizor de servicii de acest gen. Samsung a testat deja în laboratoare o conexiune 5G cu viteza de 1 Gbps, iar anul trecut japonezii au ajuns la 10 Gbps.

SUA între timp se lupta cu LTE-ul din greu…