Cred că suntem deja în mare parte obișnuiți cu numele de cod pe care HTC le alocă dispozitivelor lor încă nelansate dar zorind spre anunțul oficial către piețele destinate. Astfel este cazul și cu HTC M8, un model al cărui target principal este AT&T dar și alți operatori de renume din U.S.

Publicitate

HTC

Puternic, cu o construcție solidă și caracteristici legate de senzorul foto / video mult îmbunătățite, HTC luptă în continuare pentru a demonstra că nu este departe de realizarea smrtphone-ului perfect, care să fie întâmpinat numai de laude din partea tuturor analiștilor de specialitate. Revenind la configurație, modelul este propulsat la viteze mari de chip-ul Snapdragon 800 în configurație quad-core și cu 2 GB memorie RAM. Sigur, acest aspect nu este unic sau nemaivăzut, însă M8-ul mai are de demonstrat caracteristici unice, demne de un model pilot.

Cum cei mai mulți dintre cei care au testat sau scris despre actualul model HTC One s-au declarat oarecum dezamăgiți de performanțele modulului optic în condiții de iluminat propice, unde lipsa numărului (mai) mare de MP nu a putut concura cu oferta concurenței pe același segment, HTC au găsit de cuviință să remedieze acest aspect, așa cum s-sa mai semnalat anterior. Astfel, modelul M8 va promova un senzor ultrapixel dual și care în plus beneficiază și de anumite îmbunătățiri software. Ecranul de rezoluție 1920 x 1080, scaner-ul de amprente și bateria de 2900 mAh pentru acest dispozitiv ce se presupune a fi lansat undeva în luna februarie a anului acesta, constituie probe solide pentru ca majoritatea entuziaștilor să denumească smartphone-ul ce oferă Android 4.4 KitKat – HTC One+ sau chiar HTC One II. Cu toate acestea,  surse din interiorul companiei afirmă că modelul va fi denumit tot HTC One. Dacă sau nu este așa, sunt sigur că vom afla pe parcurs, încă înainte de anunțul oficial, ocazie cu care sperăm să obținem încă și mai multe detalii de interes. Și cine știe, poate într-un final avem de-a face cu un nou flagship, demn de standardele actuale, poate chiar de rezoluție 2 sau 4 K.