Nvidia va renunța la suportul pentru Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1 la finalul anului acesta. Astfel că driverele vor fi disponibile doar pentru utilizatorii de Windows 10 începând cu luna octombrie. Versiunile anterioare vor avea acces doar la pachete importante de securitate până în 2024.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Motivul pentru care Nvidia a luat această decizie este acela că majoritatea utilizatorilor au migrat deja pe Windows 10. Astfel compania a decis să se axeze doar pe oferirea suportului pentru această versiune a sistemului de operare, lăsându-le pe celelalte în urmă.

Există peste 1.3 miliarde de computere ce rulează în prezent Windows 10. Totuși, Windows 7 încă este folosit de foarte mulți utilizatori din întreaga lume. Noile zvonuri spun că Windows 11 urmează să fie lansat anul acesta, o surpriză la care nimeni nu s-a așteptat.

Chiar astăzi am aflat că suportul pentru actualizări pentru Windows 10 se va încheia pe 15 octombrie 2025, semn că ceva nou este în lucru. Windows 11 ar urma să aducă schimbări majore de UI, dar și îmbunătățiri pe parte de performanță și rapiditate.

De asemenea, Microsoft a oferit multiple teasere ce ne duc cu gândul la versiunea 11 a sistemului de operare. Mai multe detalii despre acest subiect ne vor oferi cei de la Microsoft în cadrul evenimentului de pe data de 24 iunie.