NVIDIA lansează kitul de dezvoltare VRWorks, pe bază de audio VR şi video la 360 de grade

0
519

NVIDIA a fost unul dintre numele mari care au participat la GPU Technology Conference, la San Jose Convention Center. Cu această ocazie a fost lansat VRWorks Audio SDK, care oferă tracing audio în timp real şi compatibilitate cu Unreal Engine 4. Ce alte noutăţi au anunţat aflaţi mai jos.

Publicitate

SDK-ul VRWorks 360 asigură un stitching video în timp real. Acustica VR are darul de a reflecta locaţia 3D a sursei sunetului în spaţiul virtual. Totuşi în realitate sunetul oferă extra informaţii spaţiale, dincolo de locaţia sursei. NVIDIA VRWorks Audio permite redarea unui mediu mai realist, pentru că suportă propagarea sunetului cu fenomene ca reflecţie sau difracţie în timp real.

Plăcile grafice NVIDIA sunt secretul din spatele acestei tehnologii. În plus, tehnologia NVIDIA OptiX pentru ray-tracing, urmărind traiectoria sunetului în timp real. La showul GTC a debutat şi prima versiune beta de VRWorks 360 Video SDK, folosit pentru capturi video în 4K la 360 de grade, cu stitching şi streaming. Va exista şi un demo la acea conferinţă, implicând stitching în timp real şi stereo.

Două unităţi de procesare video Quadro P6000 le vor susţine, pentru a face stitching cu 8 camere 4K în stereo. Prin toate aceste inovaţii transmisiile live la 360 grade şi în 4K de la multiple camere vor deveni un lucru comun, un mare avantaj pentru transmisiile sportive ale viitorului. Dezvoltatorii găsesc deja SDK-urile aferente NVIDIA VRWorks 360 Audio şi Video aici.