Nvidia anunţă Tegra 4 – cel mai rapid chip din lume şi consola portabilă Project Shield

0
743

Chipset-ul NVIDIA Tegra pentru dispozitive mobile a captat interesul unei comunităţi de utilizatori, cea mai mare parte “gamers” dedicaţi platormei mobile, care se bucură de performanţă grafică remarcabilă datorită GPU-ului GeForce ntegrat. Acum s-a ajuns la a 4-a generație a chip-ului, care se vrea cel mai rapid de pe piaţă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tegra-4

Nvidia Tegra 4 păstrează aceeași configuraţie quad-core + 1 pe care o regăsim şi la generaţia anterioară – Tegra 3 – în dispozitive cum ar fi HTC One X. Noua arhitectură va oferi performanțe incredibile, cel puțin conform celor relatate de producător. Acum, tot ce știm este că integrat se găseşte un GPU cu 72 de nuclee, în timp ce chip-ul este construit folosind noul proces de fabricație pe 28nm.

Ca și cu generaţia anterioară de chip-uri Tegra, utilizatorii noii arhitecturi vor beneficia de caracteristicile grafice avansate, inclusiv texturi de înaltă rezoluție și HDR, plus ceea ce producătorul numește “Nvidia computational photography engine”. Un dezavantaj la toate acestea este faptul că chip-ul nu oferă LTE, cum este cazul şi cu actuala arhitectură Tegra 3. Cum Qualcomm a fost principalul furnizor de cipuri quad-core LTE, se pare ca acesta va fi şi perspectiva viitorului apropiat.

nexusae0-nvidia-project-shield-open-left

Un alt anunț făcut de Nvidia se referă la propriul lor sistem multimedia portabil, numit Project Shield – alimentat de noul chip Tegra 4. Bazat pe sistemul de operare Android, sistemul de jocuri dispune de un ecran multitouch 720p de 5-inch, cu o densitate a pixelilor de 294ppi, un slot micro SD pentru expansiune și este capabil de manipularea materialului video de rezoluţie 4K prin HDMI pentru afișaje externe. Este, de asemenea, capabil de streaming al jocurilor de pe un PC cu Windows şi placă grafică GeForce GTX 650 (sau mai nouă). Acesta va oferi, de asemenea, mai multe funcții în timp, prin viitoare actualizări de software. Aparatul este de așteptat să fie disponibil în SUA și Canada, în al doilea trimestru al acestui an.

nexusae0-nvidia-project-shield-top-open-controls