Noul sistem de banare a autoplay-ului din Google Chrome face probleme cu jocurile online

0
935

Google a actualizat o bună parte din produsele, soluţiile şi serviciile sale în ultima vreme, inclusiv Chrome. Acesta primea în această lună o nouă politică legată de auto play pentru clipuri în browser, care a afectat şi modul în care te poţi juca pe site-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Practic Chrome a stricat modul în care poţi juca jocuri online. Dacă e de bine să nu ai autoplay pe site-urile cu ştiri despre muzică sau celebrităţi, unde eşti bombardat cu video-uri, când vine vorba de jocuri online, acestea sunt afectate negativ. Chrome integrează un filtru de conţinuturi audio-vizuale, care blochează şi jocurile online. Dezvoltatorii s-au plâns pe Twitter legat de această schimbare, afirmând că au depus deja plângeri la echipa Chrome încă din septembrie 2017.

Pe lângă jocuri şi conceptul de “audio art” şi unele site-uri cu podcasturi sunt afectate. Orice joc mai vechi, care e adus la zi şi nu e în dezvoltare activa nu va rula, sau o va face fără sunet spre exemplu. Orice joc bazat pe Phaser, Unity sau Pico8 ar fi fost dat pe mut. Alte browsere oferă acces la aceste jocuri fără probleme, trebuie spus asta.

Cei de la Google par deschişi la modificări, răspunzând dezvoltatorilor pe Twitter în ultimele zile. Recomandă între timp utilizarea noului WebAudio API, care nu are aceleaşi limitări.