Facebook pregăteşte propria sa criptomonedă, studiază Blockchain-ul deocamdată

0
1098

Facebook ia în calcul lansarea propiei sale criptomonede, conform unor surse din cadrul companiei. Rezultatul ar fi un token virtual care ar permite miliardelor de utilizatori FB să facă plăţi electronice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tehnologia ar fi similară cu cea Bitcoin, iar Facebook studiază tehnologia Blockchain de un an deja. Deocamdată ar avea o echipă mică dedicată proiectului, care analizează diferite aplicaţii ale Blockchain-ului. Bitcoin-ul şi monedele cripto au devenit tot mai populare în ultimii ani. Până şi Microsoft a început să accepte plata în Bitcoin în magazinul său online.

Revenind la Facebook, nu ar trebui să ne aşteptăm la lansarea unui FB Coin prea curând, pentru că acest proces ar urma să dureze ani întregi. În plus, toată piaţa criptomonedelor e volatilă, aşa că la orice semn de spargere a bulei, Zuck and co ar putea da înapoi. Marele scop al celor de la Facebook este să facă tehnologia mai rapidă şi mai ieftină, pentru a scala la nivel masiv tranzacţiile aferente între miliardele de utilizatori FB.

David Marcus, fost preşedinte PayPal este şeful secţiunii Blockchain de la Facebook. El se ocupă şi de tranzacţiile făcute între utilizatorii Facebook. Compania lui Zuckerberg a mai încercat să creeze propria monedă, lansând Facebook Credits în 2009, folosite pentru a cumpăra bunuri în jocuri ca Farmville. Nu a prins la public şi a fost casata la 2 ani după.