Zvonurile despre o tripletă de iPad-uri au apărut la începutul acestui an, dar s-au concretizat doar sub forma acelui “iPad 2017”, cu preţ mai accesibil decât ne-a obişnuit Apple. Acum revin acele zvonuri, în frunte cu cel despre un iPad Pro de 10.5 inch şi avem şi o sursă sigură pentru informaţii.

Publicitate

E vorba despre analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, care are o reputaţie bună când vine vorba de zvonurile legate de Apple. El confirmă debutul tabletei de 10.5 inch la WWDC 2017, care incepe pe 5 iunie. Tableta ar păstra dimensiunile şi formatul unui model de 9.7 inch, dar ar înghesui un ecran de 10.5 inch pe acest corp. Acelaşi Kuo afirmă că producţia noului iPad debutează spre final de trimestru 2, sau mai bine zis în iunie.

Speculaţii trecute indicau faptul că acest device ar urma să aibă un ecran cu muchii foarte înguste, adoptând un design care îl prefaţează pe cel al lui iPhone 8. La interior vom găsi un chipset Apple A10X, o variantă upgradată de A10. Analistul afirmase în ultimele luni că vom vedea şi noi versiuni de iPad de 9.7 sau 12.9 inch, cu upgrade-uri de hardware, dar nimic nu e sigur pentru acele modele.

WWDC e în mod tradiţional un eveniment axat pe software, dar am văzut şi câteva prezentări de desktop-uri sau laptopuri acolo, deci hardware-ul nou nu e exclus. Nu se ştie încă dacă Apple e gata să treacă la o rezoluţie nouă sau la un panou OLED pe tabletele sale încă. Sunt sigur că vom mai vedea scăpări şi cu puţin noroc și randări ale tabletelor până pe 5 iunie.