Producătorul suedez de automobile Volvo a anunţat un parteneriat cu Google, care va aduce sisteme de infotainment cu Android pe automobilele companiei. Astfel, pe viitor maşinile Volvo vor avea la bord sisteme cu ecran touch şi OS-ul celor de la Google.

Publicitate

Următoarea generaţie a platformei de infotainment Volvo Sensus se va baza pe acest OS, la care au lucrat împreună Volvo şi Google. Creşte astfel ecosistemul de aplicaţii care pot rula în consola centrală a vehiculelor suedeze. Firma nordică îşi asigură practic compatibilitatea cu milioanele de aplicaţii pe care deja toată lumea le are pe telefoanele şi tabletele cu Android.

Sistemul Sensus de la Volvo are în centru un terminal similar cu un iPad, dar cu o orientare atipică în portret. Interacţiunea se face la nivel touch şi există suport pentru aplicaţii third party ca Spotify spre exemplu. La conectarea unui telefon se poate trece la interfaţa specifică Google sau Apple, dar fără a ascunde funcţiile specifice Volvo totuşi, precum cele legate de navigare sau HVAC.

Nordicii lucrează cu Google şi pentru adăugarea lui Google Local Search la Sensus Navigation, oferind puncte de interes contextuale. Ele vor apărea pe ecran pentru posesorii celor mai noi modele Volvo. Trebuie spus că nu e prima iniţiativă de gen, pentru că şi Fiat Chrysler confirmase integrarea lui Android Nougat în sistemul de infotainment Uconnect.