Noua tabletă Huawei MatePad Pro se vrea rival pentru iPad Pro

1
1369

Cu câteva săptămâni în urmă scăpa pe Internet o nouă tabletă Huawei, un model poreclit instant “MediaPad M7”. De fapt numele său real ar fi Huawei MatePad Pro şi este un dispozitiv gândit să rivalizeze cu iPad Pro. Avem detalii mai jos.

Publicitate

Atunci când a scăpat prima oară în randari de la Evan Blass, terminalul se poziţionase ca o tabletă flagship Huawei. Era şi un pionier, pentru că inaugura decupajul în ecran pentru camera frontală, ceva nemaivăzut pe tablete. Acum aflăm că device-ul va avea şi stylus, ataşabil lateral cu magneţi şi o tastatură în stil iPad Pro şi Galaxy Tab S6. Fix cu acelea modele premium va concura pe piaţă.

Informaţia legată de noul nume vine de la Evan Blass şi faptul că nu are “Media” în denumire ci “Mate” înseamnă că va fi pentru MediaPad-uri ce este Mate 30 pentru P30. Practic va fi un model mai mare, poate chiar sărind de la diagonală de 10 inch la cea de 12 inch. Ar trebui să primească o tastatură ataşabila magnetic, o cameră duală în spate, plus un procesor Kirin 990.

Nu vedem nici un cititor de amprente la vedere, deci probabil a fost integrat în ecran, sau tableta se bazează strict pe deblocarea facială. În plus, aşteptăm să vedem la interior şi cel puţin 8 GB RAM şi 256 GB stocare, suport 5G şi o baterie generoasă. Nu ar strica şi un stylus mai profi decât un M Pen clasic. Preţul va fi pe măsură şi rămâne de văzut ce OS primim la bord şi cum stăm cu aplicaţiile Google.