Noua generație Opel Astra este aici și vine cu design agresiv, iluminare matrix LED și variante plug-in hybrid

0
2701

Opel Astra este una dintre cele mai populare mașini de pe străzile din România și nu numai, un hatchback care astăzi ajunge la o nouă generație. Vorbim despre generația 6 care va fi cunoscută și drept Astra L și pe care o putem admira în fotografiile oficiale de mai jos. Constructorul auto nu a dezvăluit încă preurile, dar avem multe detalii de împărtășit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Începem cu design-ul și observăm alura agresivă pe care Astra o adoptă, cu mai multe muchii ascuțite de această dată. Dispar numeroasele elemente de caroserie rotunjite văzute pe Astra K și “ascuțimea” ajunge chiar și până la faruri, stopuri. Avem o zonă frontală numită Opel Vizor și văzută pe noul Mokka și multă inspirație de la modele recent lansate pe piață. Seamănă mult cu varianta Corsa dar este desigur mai mare și mai încăpătoare.

Avem aici faruri Intelli-Lux cu iluminare matrix LED și format îngust, iar stopurile din spate LED merg pe aceeași idee de angularitate. Din spate noul Opel Astra aduce cu ultimul VW Golf și aflăm că automobilul este dezvoltat pe arhitectura EMP2 folosită și de Peugeot 308 de exemplu. Astra crește față de generația precedentă și ajunge la lungime de 4.374 milimetri, lățime de 1.860 mm și înălțime de 1.470 mm.

Ampatamentul ajunge la 2.675 mm, cu o creștere de 13 mm înregistrată. Și capacitatea portbagajului crește cu 52 litri față de vehicul model, ajungând la 422 litri. Opel Astra 2022 are parte de schimbări și la interior. Avem un bord cu două display-uri de 10 inch, unul pentru infotainment și celălalt pentru instrumentarul de bord. O schimbare nu atât de pozitivă este renunțarea la multe butoane fizice în favoarea butoanelor tactile.

Mai avem și scaune ergonomice în față, poziționate mai jos decât pe modelul anterior și care pot fi din piele Nappa sau Alcantara. Există aici și funcție de masaj. Noul Opel Astra vine în diferite motorizări, una fiind pe benzină și oferind 110. Varianta diesel oferă 130 CP iar modelul plug-in hybrid ajunge la până la 225 cai putere.

Video prezentare Opel Astra 2022:

Primim cutie de viteze manuală în 6 rapoarte pe variantele benzină/diesel. Cutie automată în 8 viteze avem pe variantele plug-in hybrid. Acestea din urmă au baterii de 12.4 kWh iar autonomia ajunge la până la 50 km în mod electric. Pe lista de sisteme mai avem și Head-up Display, Cruise Control Adaptiv și funcție Stop&Go. Primim și funcție Rear Cross-Traffic, monitorizare unghi mort și o cameră video cu vedere 360 grade.

Noul Opel Astra va fi disponibil la precomandă începând din această toamnă și rămâne să aflăm prețurile. Opel spune că primii cumpărători își vor primi mașinile la început de an 2022.