Nokia Purebook S14 a debutat oficial! Laptop cu procesor Intel Core i5 Gen 11 și Windows 11 preinstalat

0
567
Nokia Purebook S14
Nokia Purebook S14 a debutat oficial! Laptop cu procesor Intel Core i5 Gen 11 și Windows 11 preinstalat

Anul trecut HMD Global anunța laptopul Purebook X14 în India. Acum a debutat modelul Nokia Purebook S14. Este vorba despre un notebook puțin mai greu, cu procesor de nouă generație și Windows 11 preinstalat. Toate detaliile despre acesta le avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nokia Purebook S14 vine cu display de 14 inch în diagonală. Rezoluția este Full HD, refresh rate-ul standard, însă vien cu suport Dolby Vision ce oferă culori vii și mai multe detalii în cazul imaginilor. Față de Purebook X14, noul model cântărește cu 300 de grame mai mult, ajungând la o greutate de 1.4 kilograme.

La interior regăsim un procesor din a 11-a generație de la Intel, Core i5. Vine cu grafică Xe integrată, iar configurațiile disponibile includ 8 GB sau 16 GB de memorie RAM și un SSD de NVMe de 512 GB. Pe partea de conectivitate, Nokia Purebook S14, bifează un port USB-C, unul USB-A 3.0 și un port HDMI. Există și jack de 3.5 mm pentru căști, slot pentru cardurile MicroSD.

Camera web suportă Windows Hello pentru autentificare, iar tastatura este retroiluminată. Touchpad-ul suportă gesturi, iar laptopul vine cu difuzoare stereo și o baterie de 46,7 Wh. Alimentarea se realizează printr-un cablu USB-C, la 65W.

Este posibil ca Nokia PureBook S14 să fie și primul laptop din India cu Windows 11. Totodată, nici alte companii în afară de Microsoft nu au anunțat notebook-uri cu Windows 11 preinstalat. Nu se știe încă dacă noul model va ajunge la nivel global. Prețul noului laptop în India este de 767 de dolari în configurație standard.