Noile căşti speciale DEVTAC pentru soldaţi aduc cu echipamente din Star Wars şi vin cu detectare a căldurii ţintelor

0
2488

Echipamentele tactice ale soldaţilor evoluează tot mai mult şi unul dintre repere a fost întotdeauna gear-ul celor de la SAS. Trupele speciale britanice primesc acum un nou tip de cască, de la compania DEVTAC şi designul său le va fi familiar fanilor Star Wars.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noile căşti tactice vin cu răcire pe bază de ventilatoare şi aduc puţin cu echipamentul pentru protecţia capului folosit de celebrul Boba Fett in Star Wars. DEVTAC Ronin e numele acestei căşti, care rezistă la gloanţe şi chiar protejează contra schijelor, suflului exploziilor şi focului. Soldaţi SAS testează deja căştile în zone de conflict, iar un aspect care sună SF printre dotările echipamentului e tehnologia care permite detectarea inamicilor pe baza căldurii corporale.

Sună a ceva desprins din Predator, mai ales că aşa găsea şi creatura extraterestră victimele, după temperatura corpului. Mai mult decât atât Ronin e capabilă să diferenţieze între inamici şi forţe aliate, prin intermediul recepţionarii de semnale de la aliaţi. E protejată şi contra gazelor, vine cu sistem GPS care proiectează hărţi într-un soi de HUD pentru soldat şi e practic vârful gamei pentru cine vrea protecţie craniană.

https://www.youtube.com/watch?v=6z1HWtPeZpk

Casca a fost deja testată de către forţele speciale din SUA, inclusiv SEAL şi Delta Force. Aflaţi că Devtac este o companie cu origini japoneze, care ar putea primi un număr impresionant de comenzi pentru Ronin în perioada următoare.