Nintendo Switch 2 este o consolă portabilă concept spectaculoasă (Video)

0
3089

Dacă tot a vândut Nintendo Switch 18 milioane de unităţi, e probabil momentul să ne gândim la un succesor. Acesta este Nintendo Switch 2, creat deocamdată doar în faza de concept de către designerii germani de la Curved/Labs. Ce e nou aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând diagonala a fost mărită, la 7.3 inch, dar rezoluţia rămâne doar HD. Aş fi preferat Full HD sau Quad HD, dar e OK şi HD pe aşa o diagonală. Ecranul este evident unul tactil şi una dintre principalele noutăţi este înlocuirea butoanelor săgeţi cu un touchpad pe Joy Con-ul din stânga.

Avem şi Joy Con-uri cu şine mai lungi şi extensibile, pentru interconectare mai uşoară între ele şi cu alte accesorii. Terminalul ar trebui să aducă şi un upgrade de RAM, stocare şi CPU. Designerii au menţionat 64 GB stocare şi un viitor procesor NVIDIA Tegra X2. Asta dacă mai dezvoltă NVIDIA procesoare mobile până în anul 2023, când ar trebui să apară această consolă.

Tot o noutate este şi nouă husa Cover, cu kickstand inclus şi cu suport pentru integrare de ecran secundar E-Ink sau tastatură chiar. Aşteptăm şi extra viaţă a bateriei şi o cameră capabilă de AR, plus conectarea unui headset VR. Mi se par cam fragile acele mecanisme extensibile pentu Joy Con-uri, dar ideea e interesantă. Un concept foarte bine realizat şi foarte credibil.