Nintendo 3DS, bazat pe un ecran 3D produs de Hitachi?

0
681

Ultimele zvonuri cu privire la noua consola portabila a celor de la Nintendo afirma ca aceasta va incorpora un ecran 3D, aparent produs de Hitachi. Asa zis-ul Nintendo DS 2 sau Nintendo 3DS are toate motivele sa beneficieze de un astfel de upgrade, de vreme ce producatorul sau cumpara deja panouri LCD de la Hitachi.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Hitachi are experienta in acest domeniu, producand deja un ecran 3D pentru un smartphone lansat in Japonia in 2009, de catre operatorul KDDI. Telefonul foloseste un panou cu cristale lichide si un sistem de microlentile asezate in coloana pe ecran, tehnologia functionand dupa cum este prezentat in schema din imaginea de mai sus.

Dezavantajul unui astfel de sistem este ca fiecare ochi al utilizatorului poate vedea doar jumatate dintre toti pixelii disponibili, iar pentru a obtine o imagine clara va trebui sa folositi un panou LCD de inalta rezolutie. Hitachi a creat printre altele si un ecran de 5 inchi, cu o rezolutie de 1280 x 768 pixeli, poate un inlocuitor pentru cele 2 ecrane de 4.2 inchi de pe actualul Nintendo DS.

Iata si un clip cu telefonul cu ecran 3D, despre ca va vorbeam mai sus:

[via mobile review]