Netflix permite acum un control mai strict al părinţilor asupra conţinuturilor vizionate de cei mici

0
1061

Suntem într-o perioadă de auto izolare şi carantină, în care ne petrecem cu toţii timpul în faţa televizorului, cel mai probabil pe Netflix. Serviciul de streaming a venit cu un nou concept, gândit pentru a îi proteja pe cei mici şi a permite părinţilor să controleze mai bine ce vizionează ei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Părinţii au acum opţiuni de control parental extra şi pot organiza mai bine conţinuturile din Netflix Kids. Ei pot proteja profilurile individuale cu ajutorul unui cod PIN pentru a îi împiedica pe copii să îl acceseze. Pot de asemenea modela experienţa copiilor prin excluderea pe bază de filtre a producţiilor care nu sunt potrivite pentru vârsta lor. Au fost create filtre pe baza evaluărilor la nivel de ţară, aşa încât totul să fie mai intuitiv. Filtrele sunt bine definite şi părinţii pot elimina individual seriale sau filme după titlu.

Atunci când folosiţi filtrul, titlurile blocate nu vor fi afişate nicăieri în cadrul profilului respectiv. În plus, părinţii vor putea vedea ce au vizionat copiii în cadrul profilului creat pentru ei. Se poate şi dezactiva redarea automată de episoade în profilurile celor mici, pentru că binging-ul nu e chiar ideal pentru copii.

Reţineţi şi că filmele care sunt considerate nepotrivite pentru copii, ca rating de vârstă nu vor apărea deloc în profilurile Kids. În acest moment Netflix este unul dintre cei mai mari provideri de conţinut pentru copiii. În jur de 60% din întreaga bază de abonaţi priveşte la producţii pentru familie sau pentru copii. Gigantul american s-a sesizat şi investeşte în noi producţii de gen pe viitor, licenţiind serii de top de la Nickelodeon. Concurenţa e totuşi acerbă, între Disney+, Amazon Prime Video şi Apple TV Plus, toate având conţinuturi pentru copii.