Netflix anunţă trecerea la acustică superioară, la nivel de studio

0
1545

Netflix a făcut un upgrade al serviciilor sale de streaming, anunţând că trece la acustică la nivel de studio. Calitatea sunetului producţiilor sale creşte şi avem mai jos un video promo, care exemplifică această noutate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania şi-a crescut bitrate-ul audio la 640 kbps pe terminalele care vin cu suport pentru surround 5.1 şi până la 768 kbps pe terminalele cu Dolby Atmos. Veţi avea nevoie de un cont Premium pentru a beneficia de acest tip de acustică. Netflix a mai anunţat şi implementarea suportului pentru streaming adaptiv, o funcţie pe care o folosise deja pentru video, doar că acum se aplică şi la audio.

Astfel, bitrate-ul audio va fi bazat pe nivelul de performanţă al reţelei şi limitările de performanţă ale terminalului. Totul se întâmplă dinamic şi îi ajută pe cei cu conexiuni mai lente, care trec la o variantă scalată inferior a acusticii, în loc să oprească clipul şi să apară buffering. Sunetul de înaltă calitate oferit de Netflix nu este totuşi lossless, dar are o compresie de generaţie nouă, care promite o calitate “de studio”.

Studiile interne au arătat că după 640 kbps urechea nu mai discerne diferenţa de calitate, pentru Dolby Digital Plus cel puţin. Pentru Dolby Atmos pragul este de 768 kbps. Pentru conexiunile lente se va scădea şi la 192 Kbps doar pentru a evita buffering. Bitrate-ul audio se va decide la început de stream, fără o opţiune de a îl ajusta ulterior.

Aceste funcţionalităţi au debutat de azi.