Huawei anunţă noul brand AirEngine, de produse Wi-Fi 6 enterprise

1
569

Huawei a anunţat un nou brand, numit AirEngine, care se aplică întregii game de produse Wi-Fi 6, din zona enterprise. AirEngine este gândit special pentru construirea de reţele Wi-Fi de înaltă calitate, pentru conexiuni de înaltă performanţă. Avem detalii mai jos.

Publicitate

Huawei a făcut această prezentare în cadrul Huawei Global Analyst Summit 2019, acolo unde compania chineză şi WiFi Alliance au detaliat pentru presă avantajele tehnologiei WiFi-6. Cu această ocazie Huawei a anunţat brandul AirEngine, care se va aplica seriei de produse Wi-Fi 6 din zona enterprise. Acest tip de tehnologie a fost implementată pe scară largă în 5 regiuni mari de pe glob.

Judecând după ce am aflat până acum despre WiFi-6, ar trebui să ofere o viteză cu 20% mai mare decât precedentele standarde WiFi şi latenţă mai scăzută. Publicul doreşte streaming 4K şi realitate augmentată sau VR, de aici şi nevoia de conexiuni mai rapide. AirEngine se remarcă prin 3 avantaje: performanţa avansată, experienţa de utilizare optimă şi susţinerea de noi afaceri.

AirEngine foloseşte tehnologii precum cele folosite de Huawei în cadrul produselor sale 5G (Smart antenna), dar şi optimizare inteligentă a experienţei de utilizare. AirEngine poate susţine aplicaţii 4K şi VR şi va avea un rol important în învăţământ, cercetare, manufactură şi altele. Se discută şi despre vehicule autonome, soluţii Internet of Things şi alte domenii industriale ajutate de acest tip de conexiune WiFi.

În 2019 ar trebui să vedem şi o implementare comercială de WiFi-6, nu doar cea enterprise. Certificarea sa va începe în trimestrul 3 din 2019.