Modul de asistență la volan integrat în Asistentul Google pare să ajungă în cele din urmă pe Android

0
981
Modul de asistență la volan integrat în Asistentul Google pare să ajungă în cele din urmă pe Android

Gigantul a anunțat noul mod de asistență integrat în Google Assistant în 2019, iar acesta ar fi apărut recent pe unele dispozitive Android. Interfața de utilizare arată destul de diferit totuși de ceea ce a fost prezentat în cadrul conferinței Google I/O de anul trecut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

XDA a intuit apariția acestuia încă de acum două săptămâni, când câțiva utilizatori au observat o nouă interfață de navigare în aplicația Google Maps.

Nu cunoaștem încă dacă lansarea acestuia face parte dintr-un test incipient sau va fi disponibil curând pentru toți utilizatorii. Mishaal Rahman de la XDA a declarat că a văzut noul mod de utilizare rulând pe un Google Pixel 4, un Asus ZenFone 7 Pro și un Lg Velvet. Se presupune că va înlocui aplicația Android Auto, ceea ce pare destul de convingător având în vedere ce a declarat Google anul trecut.

Ce include noul mod de asistență la volan?

Din păcate, acesta nu pare că va include toate funcțiile descrise de marea companie în trecut. Ar urma însă să fie disponibil pe orice dispozitiv Android cu Google Assistant la bord. Folosind comanda “Hey Google, let’s drive” ar trebui să afișeze un ecran cu activități relevante în timpul conducerii și alte recomandări personalizate. Aceesta se poate dovedi cu adevărat util, mai ales pentru șoferii ale căror vehicule nu sunt echipate cu ecrane tactile.

Totuși, comanda vocală nu pare să funcționeze încă, nici măcar pe dispozitivele ce acceptă noul mod de asistență la volan. Pentru a verifica dacă dispozitivul dumneavoastră acceptă “Assistant Driving Mode”, accesați Google Maps și din meniul de navigare selectați “setări asistent Google”. Dacă nu este activ, veți fi direcționați spre secțiunea principală a setărilor.

Purtătorul de cuvânt al marii companii nu a dorit să răspundă la nicio întrebare cu privire la noul mod de asistență la volan. Acesta a scris, totuși, într-un e-mail: “Experimentăm în permanență modalități de a face Asistentul Google mai util“.