Microsoft anunţă Xbox Project Scarlett, următoarea sa mare consolă: vine în 2020 cu grafică 8K, SSD, ray tracing

1
1349

Era de aşteptat ca Microsoft să prezinte un rival pentru PlayStation 5, mai ales că viitoarea consola Sony a tot scăpat pe web în ultima vreme. La E3 2019 Microsoft a prezentat Project Scarlett, următoarea mare consola flagship a companiei, un Xbox care va sosi în 2020. Ce ştim despre ea aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se zvonea la un moment dat ca Microsoft ar lansa două console Xbox în 2020, una ca echivalent Xbox One X şi una Xbox One S. Azi aflăm detalii doar despre modelul high end, cunoscut sub numele de cod Project Scarlett deocamdată. Dispozitivul vine cu un procesor custom, bazat pe platforma AMD Zen 2 şi cu arhitectură Radeon RDNA.

Noua consolă ar urma să fie de 4 ori mai puternică decât Xbox One. Microsoft foloseşte şi RAM GDDR6 aici, promiţând o rezoluţie şi frame rate “nemaivăzute până acum”. Consola Project Scarlett va suporta gaming 8K şi frame rate până la 120 FPS în jocuri, dar şi ray tracing şi refresh rate variabil. Microsoft va folosi un SSD pentru stocare, aşa cum se zvoneşte şi pentru PlayStation 5.

Purtătorii de cuvânt ai companiei din Redmond au menţionat şi că noile SSD-uri sunt speciale, folosind stocarea şi ca RAM virtual. Odată cu viitoarea consolă Xbox va debuta şi jocul Halo Infinite, ca titlu de lansare. Ar trebui să vedem produsul în magazine în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020. Mă aştept la un preţ mai apropiat de 3000 de lei, decât de 2000 de lei de această dată.

Microsoft a anunţat detalii şi despre serviciul de cloud gaming XCloud, care îţi va permite să joci toate jocurile de Xbox din cloud şi de pe serverele Microsoft. Sau poţi folosi Xbox One că server personal.