Huawei ar fi oprit dezvoltarea de laptopuri, pierzând accesul la Windows şi procesoare Intel

0
1073

Interdicţia din SUA a afectat Huawei şi dincolo de smartphone-uri, punând beţe în roate şi business-ului lor de laptopuri. Surse din China au indicat faptul că Huawei a pus în standby segmentul de laptopuri şi a oprit producţia. Motivul îl aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Huawei le-a solicitat partenerilor şi furnizorilor să îşi suspende livrările, oprind şi toate proiectele legate de notebookuri. Asta pentru că nu mai poate folosi procesoare Intel pe laptopurile sale, dar nici Windows ca sistem de operare. Luna trecută a intrat în vigoare o interdicţie din Statele Unite şi o trecere pe lista neagră a celor de la Huawei.

Astfel, firmele americane nu mai pot colabora cu compania chineză. Se pierde acces la Windows, Play Store, componente Intel, Qualcomm şi multe alte cipuri, softuri şi licenţe. Huawei lucrează la o alternativă pentru Android şi Windows, dar până să fie gata acestea, nu mai poate produce laptopuri. Cu procesorul e mai complicat, pentru că e mai greu să înlocuieşti un Core i cu un HiSilicon Kirin.

Această abordare vine fix când MateBook-urile începeau să prindă. Au fost lăudate în recenzii, mai ales modele ca MateBook X şi MateBook D şi considerate alternative solide la VivoBook de la ASUS sau MacBook de la Apple. Deocamdată Huawei încearcă să îşi reducă pierderile pe cât de mult posibil.