Microsoft aduce informații despre vreme și știri direct în taskbar pe Windows 10, prin intermediul unui widget

0
2131

Finalul de lună aparilie vine și cu noutăți din partea Microsoft care tocmai a început livrarea unei schimbări majore pentru taskbar-ul Windows. Așa cum spune și titlul postării de față, avem de acum un widget care ne va oferi informații despre vreme și știri direct în taskbar. Acest widget se extinde și afișează știri, detalii despre bursă, dar și informații din lumea sporturilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Așa cum puteți vedea și în clipul video de mai jos, acest mini-feed de conținut apare doar când activezi widget-ul. Widget-ul poate fi personalizat să includă ultimele știri din sport, știri de ultimă oră și informații despre vreme. Aflăm că MS folosește aici rețeaua Microsoft News pentru a afișa știri și conținut de la peste 4500 de surse. De asemenea, se folosește AI-ul pentru ca știrile prezentate să fie relevante pentru fiecare utilizator în parte. Astfel dacă dai dismiss sau like anumitor povești din feed, acestea vor fi memorate de către AI.Microsoft Windows 10

Noul widget a început a fi distribuit din această săptămână către cei care au optat pentru update-ul preview din Aprilie 2021 pentru Windows 10. Disponibilitatea va fi extinsă în săptămânile viitoare, iar cei care nu se înțeleg cu widget-ul îl pot dezactiva. Există și posibilitatea de a păstra doar informațiile despre vreme afișate în taskbar.

Mai aflăm că noul widget din taskbar va sosi pentru utilizatorii ce rulează Windows 10 versiunea 1909 sau mai nouă. Între timp așteptăm ca Microsoft să anunțe și actualizarea Sun Valley pentru Windows 10, care va aduce noutăți interesante. Printre acestea se numără un meniu de start plutitor și o interfață mai prietenoasă pentru tablete. Lansarea ar putea avea loc în toamnă.

Pentru mai multe detalii despre acest nou widget, Microsoft are o postare pe blog chiar aici. Vei afla și cum îți poți personaliza rapid feed-ul de știri.