Macbook Pro 2018 are procesor nou, ecran True tone, tastatură silenţioasă

0
1099

Apple a lansat noi MacBook-uri azi, de nicăieri parcă şi fără teasere şi un eveniment special. Noul Apple MacBook Pro 2018 vine cu procesor de generaţie nou, ecran True tone şi o tastatură mai silenţioasă. Odată cu acest debut au fost aplicate şi discounturi pentru apreciatul MacBook Pro din 2015. Hai să vedem ce aduc totuşi noile laptopuri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Firma din Cupertino promite o creştere de performanţă de până la 70% pe modelul de 15 inch. Cel de 13 inch este până la 2 ori mai rapid decât predecesorul său. MacBook Pro 2018 de 13 inch trece acum la un procesor Intel Core i5 sau Core i7 de generaţie a opta, oferind şi până la 16 GB RAM. Varianta de 13 inch poate sosi cu până la 2 TB de stocare SSD, iar de grafică se ocupă o soluţie Intel Iris Plus 655 cu 128 MB eDRAM.

MacBook Pro 2018 de 15 inch optează pentru procesoare Intel Core i7 şi Core i9 de generaţie a opta, plus până la 32 GB RAM. Avem şi până la 4 TB stocare SSD. Pe partea de grafică avem Radeon Pro cu 4 GB memorie. Ambele ecrane au primit un upgrade, prin tehnologie True Tone, pe care o văzusem deja pe iPad şi iPhone. Este integrată atât pe ecran, cât şi pe Touch Bar.

Apple promite că noile panouri oferă o luminozitate de până la 500 de unităţi nits şi gamă de culori P3 wide color. Veţi regăsi pe noile laptopuri şi noul chip Apple T2, care a debutat pe iMac Pro. Este folosit pentru un boot securizat şi stocare criptate, pentru a vă securiza datele mai bine. MacBook Pro 2018 suportă şi activare vocală “Hey Siri”.

Noua tastatură este una de generaţie a treia, care e mai silenţioasă, prin “înmuierea” mecanismelor butterfly ale tastaturilor. Să sperăm că nu mai apar problemele cu defectele tastelor, atât de des criticate de posesorii de MacBook-uri Pro. La conectivitate avem porturi USB Type-C Thunderbolt 3, cu suport pentru două ecrane 4K şi până la 4 GPU-uri externe.

Corpul este pe bază de aluminiu cu design unibody. Noul MacBook Pro porneşte de la 1799 dolari în versiunea de 13 inch şi de la 2399 dolari în versiunea de 15 inch.