Chinezii au inventat o mitralieră laser care incendiază pielea de la un kilometru

0
1074

Chinezii ar fi creat o mitralieră AK-47 cu laser, care ar fi capabilă să îţi ardă pielea de la un kilometru distanţă. Înainte să ne gândim că vom vedea lupte ca în Unreal Tournament, trebuie să ştiţi că ar putea fi totul un mare fake news.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând dacă veţi căuta pe Google “Laser AK-47” veţi găsi mai multe clipuri video şi site-uri care au trecut la “debunking”, demonstrând prin calcule matematice şi prin fizică faptul că nu e posibil aşa ceva. Compania chineză ZKZM insistă totuşi că e totul real şi chiar a postat video-uri cu arma folosită în poligon. Acest AK-47 laser poate da foc pielii umane de la un kilometru distanţă.

Oamenii de ştiinţă implicaţi în proiect afirmă că avem de-a face cu o armă laser portabilă, cunoscută drept ZKZM-500. Aceasta este o puşcă de asalt, clasificată drept “non letală” şi care generează o rază de energie care nu poate fi văzută cu ochiul liber. Aceasta poate trece prin ferestre şi carboniza materiale textile şi pielea umană.

Totul se întâmplă într-o fracţiune de secundă, iar dacă persoana în care se trage are haine inflamabile ar putea lua foc în întregime. Testele prototipului s-au făcut la Institutul de Optică şi Mecanică Xian, iar oamenii de ştiinţă afirmă că durerea provocată de armă este “dincolo de suportabilitate”. Avem de-a face cu o armă cu calibru de 15 mm şi care cântăreşte doar 3 kilograme, putând fi montată pe avioane, bărci şi maşini.

Linia de producţie în masă ar fi gata deja. Priviţi totuşi şi clipul de mai jos înainte de a fi aşa încrezători în tehnologie.

https://www.youtube.com/watch?v=huxVFxaVlbs