Logitech şi HTC Vive pregătesc tastaturi speciale pentru VR (Video)

0
1590

La fel cum telefoanele şi PC-urile se adaptează pentru VR şi accesoriile şi perifericele fac această trecere. Mai nou Logitech şi HTC au colaborat pentru a dezvolta tastaturi speciale pentru utilizarea în VR. Ele implică printre altele trackere care oferă o replică digitală, în VR a mâinilor noastre, dar şi a tastaturii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Echipe de la HTC Vive şi Logitech au prezentat un nou pachet hardware şi software în această săptămână, care va ajuta dezvoltatorii să intre în epoca realităţii virtuale în mod complet. Acum utilizatorii vor putea scrie text în vreme ce utilizează aplicaţii, jocuri şi conţinuturi în VR. Kitul este deocamdată menit pentru dezvoltatori, e cunoscut drept BRIDGE şi costă 150 de dolari.

Include o tastatură Logitech G şi un tracker Vive, care urmăreşte tastările voastre şi le creeaza o replică în VR. Pentru început Logitech oferă doar 50 de astfel de kit-uri, dar pe viitor va extinde masiv cantitatea de periferice. Mă aştept să vedem şi joystickuri, mouşi şi alte accesorii adaptate la VR. Ştim şi că noile produse sunt complet compatibile cu sistemul Steam VR şi că trackerul va monitoriza mişcările mâinilor, fiind mai uşoară situarea spaţială a utilizatorului.

Veţi face web browsing mai uşor pentru că acum chiar scrieţi adresele în bară şi aveţi şi o tastatură personalizabilă în VR, cu remaparea tastelor în funcţie de preferinţe. Utilizatorii sunt acceptaţi doar din SUA deocamdată şi doar 50 de locuri sunt deschise în programul beta până pe 16 noiembrie.