Bătălia dintre Google/Alphabet şi Uber continuă, doar că Google a pierdut încă un secret important din zona self driving

0
680

Google, sau mai bine zis compania sa mamă, Alphabet se judecă cu Uber de ceva vreme, dar asta printr-o terţă parte, compania Waymo. Waymo este filiala Google care se ocupă cu proiectele de şofat autonom, iar mai nou judecătorii au impus ca această firmă să nu poată ataca unul dintre cele 9 brevete industriale secretizate, pe care le citase în acuzaţiile contra Uber.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deja Waymo primise de la judecători ordin să scadă brevetele de la 120 la doar 9. Judecătorul consideră că nu există temei ca Alphabet să atace Uber în atâtea capete de acuzare şi legat de atât de multe tehnologii. Rămân totuşi încă 8 tehnologii secretizate de atacat, pentru că a mai picat una. Pentru cei care nu au background, iată despre ce e vorba: Alphabet, compania mamă Google a acuzat Uber că i-a furat secrete şi brevete prin foştii ingineri, care au plecat de la companie şi s-au dus la gigantul de ride sharing.

Numele lui Anthony Levandowski apare cel mai des în acest caz, inginerul fiind amintit cel mai des pentru că a luat cu el date de la Waymo. Reţineţi că Google testează maşini şi sisteme autonome de cel puţin 6-7 ani, deci avea o cantitate uriaşă de date şi expertiză. Recent Levandowski a fost concediat de la Uber, care şi-a schimbat şi CEO-ul şi imaginea în ultimul an.

În toamnă Alphabet a reuşit să obţină amânarea procesului cu 2 luni, afirmând că descoperise o mare cantitate de dovezi noi, într-un document vital. Avea totuşi nevoie de extra timp. Judecătorul a refuzat adăugarea noilor informaţii bazate pe software la acest caz, preferând deschiderea unui alt proces separat, dacă firma mamă Google vrea morţiş.

Uber jubilează între timp, afirmând că Alphabet continuă să piardă documente, brevete şi teren. Pe de altă parte purtătorii de cuvânt ai acuzatorului afirmă că inspecţii realizate pe terminalele Uber, fotografii şi schiţe CAD din companie, toate par să fie furate de la Waymo, mai ales designuri ale sistemului LIDAR. Alphabet vrea peste 1 miliard de dolari şi asta doar pentru unul dintre brevete.