Lilium îşi prezintă taxiul electric în acţiune, care zboară la 100 km/h, vehicul Made in Germany

0
1141

În ultimele luni se vorbeşte foarte mult despre taxiuri zburătoare. Sunt proiecte Google, Uber, Airbus şi multe altele, iar pe acea listă cu nume mari se înscrie şi Lilium. Diferenţa faţă de alte companii e că Lilium a prezentat un taxi electric zburător care chiar pare aproape de varianta finală şi ideală.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E funcţional şi zboară deja la peste 100 km/h. Compania a prezentat cu câteva ore în urmă imagini cu aparatul de zbor în plină acţiune şi a mai anunţat şi că a finalizat prima sa fabrică dedicată. Ocupă 3000 de metri pătraţi şi este o anexă a sediului din Munchen. Lilium a creat un aparat de zbor cu decolare verticală (VTOL), la care a lucrat câţiva ani.

În video vedem cum acest aparat poate zbura pe orizontală şi plana deasupra solului. Acest VTOL a realizat deja peste 100 de teste de zbor şi teste la sol. E vorba de teste de siguranţă, zboruri cu încărcătură şi la altitudini diferite. Lilium Jet este propulsat de 36 de motoare electrice, care îi asigură o putere impresionantă de 2000 de cai putere.

Poate ajunge la o viteză maximă de 300 km/h şi va transporta 5 pasageri, cu zero emisii. Lilium ţinteşte spre anul 2025 pentru debutul acestui taxi aerian electric şi are în plan sute de vehicule de gen. Încă o fabrică va fi realizată în curând şi în total vor fi create 500 de jocuri noi. Deocamdată prototipul este controlat de la sol şi e gata să intre în faza a doua de test, care implică viteze mari.

Lilium are 350 de angajaţi acum şi l-a înregimentat pe veteranul de la Airbus Yves Yemsi ca Chief Program Officer. El a lucrat la Airbus A350, un proiect de succes. Startupul vrea să atragă între 400 şi 500 de milioane de dolari finanţare. Designul mi se pare unul SF şi cumva îl asociez cu un vehicul de explorare marină.