LG lucrează la primul laptop cu ecran rulabil și flexibil în același timp

0
396
LG Laptop
LG lucrează la primul laptop cu ecran rulabil și flexibil în același timp

După o mulțime de prototipuri prezentate în cadrul târgului tehnologic CES de-alungul timpului, LG este singura companie care vinde un televizor rulabil (detalii aici). Compania se gândește însă să ofere tehnologia și pe alte dispozitive. Astăzi aflăm că pe lângă smartphone-uri cu ecran rulabil, compania sud-coreeană plănuiește și un nou laptop inedit.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un nou patent sugerează că LG pregătește un notebook cu ecran rulabil și flexibil. Brevetul a fost publicat tocmai în septembrie 2019 și aprobat pe data de 19 noiembrie 2020. Laptopul este descris drept “dispozitiv electronic portabil cu ecran rulabil și flexibil”. Da, aparent, după ce ecranul se extinde, acesta se poate curba automat pentru a oferi un plus de rigiditate.

Laptop LG

Patentul prezintă detalii și explicații: “Un dispozitiv electronic portabil cu ecran rulabil. Conform prezentei invenții, își poate menține starea derulată fără ajutorul unei structuri suplimentare. Ecranul se derulează din interiorul carcasei aflate la bază și ia forma unui arc curbat pentru a-și menține forma independent. Dimensiunea și greutatea produsului poate fi redusă, astfel încât portabilitatea dispozitivului electronic să poate fi îmbunătățită.”

Patent LG

“Unitatea include două role de ghidare instalate prin intermediul unui mecanism rotativ între tamburul de afișare și fanta de retragere. Panoul rulabil este dispus între prima rolă de ghidare și a doua. Se formează astfel un mecanism care ajută la derularea ecranului și apoi a curbării sale într-o formă de arc. Prima rolă de ghidare are o suprafață curbată convexă formată de-a lungul axei de rotație spre centru, iar a doua rolă de ghidare are o suprafață curbată concavă spre centru de-a lungul axei de rotație, astfel încât fanta de ghidare poate avea o formă îndoită în direcție orizontală.”

Acum mai trebuie doar ca LG să adauge și o tastatură rulabilă și vom putea avea un laptop sub forma unei boxe bluetooth compacte, similar cu conceptul de mai sus. Acum că patentul a fost aprobat, sunt curios dacă vom vedea un astfel de laptop concept în cadrul CES 2021.