Iată cum te poți juca Pokemon Sword în browser-ul de pe PC alături de alți playeri

0
633
Pokemon Sword
Iată cum te poți juca Pokemon Sword în browser-ul de pe PC alături de alți playeri

De mult îmi doream să joc Pokemon Sword & Shield. Totuși, nu am încă o consolă Nintento Switch. Astăzi am jucat Pokemon Sword în browser, jocul rulând nativ pe un Nintento Switch aflat tocmai în Finlanda. Aflați în acest articol cum am reușit, cum funcționează, dar și cum puteți încerca și voi gratuit.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Surrogate.tv a dezvoltat recent un sistem foarte interesant prin intermediul unei simple plăci de dezvoltare Raspberry Pi 4. Recunosc, curiozitatea mea ajunge la cote maxime când aud despre proiecte realizate cu ajutorul acestor plăci. Faptul că un computer atât de mic a dat curs unor proiecte mărețe este extraordinar.

Stan Dimitriev, co-fondator Surrogate.tv, a reușit să conecteze placa de dezvoltare la propria consolă Nintento Switch printr-un simplu cablu HDMI. Pentru a emula un controller de Switch, acesta a folosit o placă Adafruit Trinket M0, iar sistemul utilizează librăria NSGadget_Pi Python pentru a permite plăcii Raspberry Pi 4 (via Trinket) să înregistreze comenzile. Jocul este astfel transmis live pe site-ul companiei, iar playerii îl pot juca din fața propriului PC. Software-ul utilizat pentru tansmiterea comenzilor pe site este unul proprietar, creat chiar de Surrogate. Avem mai jos și un clip, distribuit de Dimitriey pe Reddit.

We used a Raspberry Pi 4 and Adafruit Trinket M0 to hook a Nintendo Switch for anyone to play remotely in real-time. from raspberry_pi

Cum ne putem juca Pokemon Sword?

Puteți încerca Pokemon Sword gratuit accesând această pagină. Vă puteți loga prin intermediul unui cont Google sau Facebook și veți putea juca timp de 60 de secunde, apoi va veni rândul altui player care rămâne în așteptare până când timpul expiră. Eu am încercat acest sistem timp de 20-30 de minute. Timpul de așteptare a fost minim între runde, iar la un moment dat chiar cooperam cu un player în încercarea de a captura pokemonul legendar Zacian.

Streamul rulează în acest mod de peste două zile, chiar din sediul companiei aflat în Finlanda. E foarte interesant că playerii au ajuns aproape de finalul jocului, cooperând și discutând, întrucât avem și un chat în partea dreaptă a ecranului. Sunt însă curios dacă Nintento va permite ca jocul să ruleze în acest mod, deși practic, este doar un stream interactiv.

Este totuși o variantă de luat în calcul dacă doar vreți să încercați jocul gratuit. În prezent, un Nintento Switch Lite (cea mai ieftină variantă a consolei) ajunge la un preț estimativ de 1200 de lei prin intermediul eMAG. Jocul Pokemon Sword se vinde pentru suma de 252.76 lei.