Lenovo prezintă un laptop flexibil, care se poate îndoi şi fără balamale

0
1672

Deşi Samsung şi LG lucrează de ani buni la tablete şi telefoane flexibile, cumva Lenovo le-a luat faţa din nou. Anul trecut prezentau un smartphone care se îndoia şi devenea o brăţară, iar acum ne prezintă un PC flexibil (laptop) şi fără vreo balama implicată.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Debutul terminalului pe care îl vedeţi mai sus a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la New York. Avem de-a face cu un soi de laptop cu o îmbinare mai uniformă a zonei ecranului cu cea a tastaturii. Acest notebook se poate îndoi ca o bucată de hârtie şi se poate apoi rula şi ţine în rucsac. Deocamdată acesta rămâne doar un concept, prezentat sub formă de randare Lenovo şi cu termeni vagi.

Vorbim despre “materiale avansate”, “noi tehnologii ale display-ului” şi un asistent virtual la mijloc. A se remarca faptul că ecranul continuă să “curgă” şi în zona care tradiţional găzduieşte balamaua flexibilă dintre ecran şi corpul laptopului. Dacă mă întrebaţi pe mine zic că avem mai degrabă de-a face cu un laptop clasic, cu o fâşie OLED în stil MacBook Touch Bar, care se poate şi îndoi. Ea va conecta cele două zone rigide ale corpului acestui PC.

Închis laptopul aduce cu un Surface Book, care şi el crea o protuberanţă mare în zona balamalei.