Lenovo a lansat în România laptopurile ThinkBook, modele business cu design elegant, preţuri atractive

1
1970

Lenovo a prezentat pe 24 septembrie în România noua sa gamă de laptopuri ThinkBook. Ele sunt modele business, gândite pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Am avut ocazia să vedem la treabă modelul de 13.3 inch, ThinkBook 13s şi aflaţi impresii de la lansare mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând gama ThinkBook este pentru antreprenori, IMM-uri şi business-uri care au nevoie de laptopuri cu design elegant şi preţuri avantajoase. Aşa cum ni s-a spus la eveniment în aceste medii contează cum arată laptopul cu care te afişezi la întâlnire. Astfel înţelegem că au contat eleganţa şi materialele folosite. În cazul lui ThinkBook 13s se combină magneziu şi aluminiu, într-un corp rezistent, solid şi uşor.

Seria ultraslim ThinkBook S include modele de 13 şi 14 inch, dar ştiu că există şi unul de 15 inch. Noile laptopuri se pot deschide la 180 de grade şi vin cu o ramă subţire în jurul ecranului. ThinkBook 14s cântăreşte doar 1.5 kilograme, iar ThinkBook 13s doar 1.34 kilograme. Avem parte şi de autentificare cu cititor de amprente integrat în butonul Power şi standardul TPM 2.0 discret pentru a permite criptare şi procese de securitate pe Windows 10.

Există şi un capac pentru camera web ThinkShutter, dar şi balamale cu indiu, pentru a reduce interferenţele WiFi. Sunetul e furnizat de speakere cu Dolby Audio şi tehnologie Harman. Ecranul este unul Full HD cu Dolby Vision pe modelul de 13.3 inch ThinkBook 13s, iar tastatura este rezistentă la lichide. Avem variante Core i5 şi Core i7 aici, cu până la 16 GB RAM şi grafică integrată.

Preţul de pornire este de 2800 lei pentru ThinkBook 13s, în varianta Core i5. Ni se promite autonomie de până la 11 ore şi încărcare rapidă, cu 80% baterie atinsă în 1 oră. Specificaţiile includ şi Windows 10 Pro, procesor de generaţie a opta, SSD până la 512 GB.

Şi iată acum şi câteva impresii personale despre Lenovo ThinkBook 13s:

  • îl văd că rival pentru una din generaţiile trecute de MacBook Air (mai puţin la GPU poate)
  • e bine construit şi solid
  • touchpad-ul e generos
  • ecranul are protecţie anti reflexie
  • tastele mi se par cam moi
  • stă bine la conectivitate (HDMI, jack audio, 3 USB-uri plus USB-C)
  • balamaua are un design ingenios, asimetric şi deschiderea laptopului se face uşor
  • muchia de jos a ecranului mi se pare prea groasă
  • uşor de manevrat, chiar şi cu o mână şi deschis la 180 de grade

Galerie foto lansare: