Leica lansează un aparat foto M-E (Typ 240) de tip Rangefinder

0
1411

Leica e un nume pe care îl asociem mai degrabă cu optica de pe telefoanele Huawei în ultimii ani. Compania produce totuşi şi camerele proprii, cu un design old school şi preţuri mari de obicei. De aceea ridicăm din sprâncene, auzind că Leica a lansat o cameră entry level, modelul M-E (Typ 240).

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este un aparat de tip rangefinder şi când spunem că este “entry level” sau “accesibil” vorbim totuşi despre 3995 dolari, deci nu e chiar ieftin. Faţă de aparatele clasice Leica e un pic mai accesibil totuşi. Acest aparat vine cu un senzor de 24 de megapixeli, un CMOS full frame, cu procesor Leica Maestro, buffer de 2 GB, o îmbunătăţire faţă de buffer-ul de 1 GB de pe M240 cel original.

Avem şi un ISO cuprins între 200 şi 6400. Leica are grijă să sublinieze că fiecare cameră de acest tip este fabricată manual în Germania, poate de aici venind şi preţul său mare. Corpul are un finisaj din piele, iar camera va fi rezistentă şi la praf şi la stropirea cu apă. La bord mai avem un ecran TFT de 3 inch, iar camera suportă filmare Full HD.

Vine cu baterie de 1800 mAh, WiFi şi captură în rafală la 3 FPS. Leica M-E (Typ 240) va începe să se vândă de pe 25 iulie şi îl puteţi precomanda de aici.