Lamborghini Terzo Millennio este primul Lambo electric, deocamdată doar un concept arătos

0
1962

Există câteva sacrilegii care s-au petrecut în lumea iubitorilor de supermaşini în ultimii ani şi două au de-a face cu Lamborghini. Mai nou producătorul de supermaşini are un SUV în pregătire şi mai mult decât atât, a realizat şi o supermaşină electrică, cunoscută drept Lamborghini Terzo Millennio.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această maşină a mileniului 3 este realizată de firma italiană în colaborare cu MIT. Marea problemă a automobilelor electrice din ziua de azi este densitatea bateriilor pe care le folosesc. MIT şi Lamborghini vor să dezvolte o nouă generaţie de supercapacitor şi să implementeze câte un motor electric pentru fiecare roată, oferind cu această ocazie şi tracţiune integrală.

Astfel designul va fi unul mai aerodinamic, va scădea şi greutatea supermaşinii şi se va umbla şi la aerodinamică. Lambo vrea să facă structura din fibră de carbon a lui Terzo Millennio „auto vindecabilă”, cam cum am văzut la telefoanele LG G Flex, dacă vă mai amintiţi. Structura din fibră de carbon a maşinii va fi capabilă să se „vindece” automat, dacă apar crăpături sau daune în cazul unui accident.

Dacă sistemul detectează pagube, atunci micro canalele din fibră de carbon vor genera căldură şi vor închide crăpăturile. Parteneriatul dintre Lambo şi MIT va dura 3 ani, iar italienii vor investi aproximativ 200.000 de euro pe an, deşi cred că suma ar trebui să fie mai mare de atât. Cât despre design, remarcăm în imaginile concept un bot foarte ascuţit şi agresiv, aripi uriaşe şi un mecanism de aspirare gigantic.

Iluminarea din spate se face cu faruri LED subţiri şi pachetul de baterii se va afla jos, în zona mediană.