Lamborghini Offroad!? Modelul Huracan Sterrato ne duce imaginaţia în terenuri noroioase

0
972

Dacă vi s-a părut că un Ferrari sau Lamborghini SUV e o blasfemie, staţi să vedeţi ce urmează! E vorba despre un Lamborghini offroad, numit Lamborghini Huracan Sterrato Concept. Nu e doar visul febril al vreunui amator, ci vine chiar de la Lamborghini.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest concept car este bazat pe un Huracan cu motor V10, iar Lambo afirmă că a preluat lecţiile învăţate de la Urus şi le-a pus la treabă. La bază acest vehicul foloseşte platforma Huracan Evo. Conceptul se bazează pe acelaşi motor V20 de 5.2 litri, aspirat natural şi generând 640 de cai putere. Supermaşina foloseşte sistemul LDVI, care se bazează pe predicţii pentru a controla sistemele offroader-ului.

Un sistem cu AI se ocupă de tracţiunea integrală, mişcarea fiecărei roţi, suspensia modificată şi tracţiunea. Sistemul este calibrat pentru utilizarea pe suprafeţe cu tracţiune scăzută. Lamborghini Huracan Sterrato are o gardă la sol crescută cu 47 mm, iar zona frontală este cu 1% mai ascuţită. Lăţimea axului central al roţilor este mai mare cu 30 mm în faţă şi spate.

La bord avem jante de 20 de ţoli, cu pneuri “balon”, ascunse sub arcuri wide body. Zona de dedesubt a maşinii este ranforsată cu o platoşă specială. Lamborghini a inclus şi material compozit în saşiu şi protecţii speciale contra pietricelelor în jurul motorului şi gurilor de aerisire. E şi un pachet special de iluminare LED pentru mediile dure de safari.