Kinect: ce este noua “jucarie” pentru Xbox 360 a celor de la Microsoft?

0
401

Exact cand eram deja obisnuiti cu denumirea de “Project Natal”, iata ca Microsoft a schimbat numele gadgetului care va revolutiona divertismentul pe consola Xbox 360. Sub numele de Kinect, accesoriul pentru Xbox este prezentat in imaginea urmatoare, dar si in randurile de mai jos.

Publicitate

Detalii despre aceste sistem au fost prezentate la E3 2010, ocazie cu care am aflat ca Microsoft Kinect combina mecanisme de detectare, care ofera o imagine 3D asupra utilizatorului, cu o camera color, ce suporta recunoastere faciala si un senzor de camera CMOS. Acesta opereaza in tandem cu un emitator infrarosu.

Microsoft numeste aceste mecanism “senzor de adancime”, iar luminile si umbrele unei imagini sunt analizate pentru a construi o harta 3D a obiectelor din campul vizual al lui Kinect. In plus, exista si un sistem de microfoane, care vor detecta locul din care provine vocea utilizatorului si vor anula zgomotul de fond.

Toate aceste mecanisme de detectare si analiza sunt incorporate in gadgetul din imaginea de mai sus, unul motorizat care va actiona astfel incat sa urmareasca miscarile fetei si corpului gamerilor. Astfel, Kinect va va urmari oriunde in camera, pentru a va completa experienta de gaming. Un pas mai sus decat Nintendo Wii, nu-i asa?

Avantajul noului produs Microsoft este ca putem spune “adio” lenei, deoarece acum va trebui sa ne ridicam de pe canapea si sa ne miscam corpul, in vreme ce jucam pe Xbox titluri ca Zumba Fitness, Motionsports, Kinect Joyride, Kinect Sports, Dance Central si multe altele.

[via Engadget]