JVC prezintă camerele video GZ-R550 şi GZ-R440, modele rezistente la apă şi capabile să plutească

0
820

JVC a prezentat noi camere video în această săptămână, modelele GZ-R550 şi GZ-R440, care se remarcă prin rezistenţă la intemperii. Ele sunt astfel ideale pentru drumeţii şi pentru a fi luate la munte şi la mare. Camerele au corpurile rezistente la apă, temperaturi extreme şi scăpări accidentale.

Publicitate

Trebuie spus că acestea nu sunt promovate drept camere de acţiune, dar au cam aceleaşi funcţii ca unele de gen. Pot fi scăpate în apă, pe sol, luate în medii reci şi multe alte sarcini pe care o cameră standard nu le poate îndeplini. O funcţie inedită este cea care le permite să plutească pe apă, fără daune şi fără probleme. JVC a folosit aici structura Quad-Proof, care oferă protecţie la scăpări de la o înălţime de 1.49 metri, dar şi scufundare până la 5 metri.

Şi protecţia de praf a fost inclusă, iar compania a dotat noile camere cu baterii generoase, astfel încât să nu existe tentaţia de a schimba bateria în mediu ud şi a provoca daune. Încărcarea se face via microUSB şi există şi suport pentru powerbank-uri. Nici dotările optice nu sună rău, precum lentilele Konica Minolta HD, cu zoom digital 60x şi până la 40x zoom optic.

Mai primim şi senzor CMOS, înregistrare cu bitrate de 24 Mbps şi funcţii precum Self Check. GZ-R440 vine cu 4 GB stocare, slot SD, iar R550 are 32 GB şi slot pentru carduri. Preţurile sunt de 399 dolari pentru GZ-R440 şi respectiv 499 dolari pentru GZ-R550.