iPhone 4S este oficial, un iPhone 4 cu procesor dual core şi camera de 8MP (Video)

1
469

A venit şi ziua cea mare, 4 octombrie 2011, în care am aflat ce ne-a pregătit Apple pentru finalul acestui an. Este vorba despre iPhone 4S, un nou terminal mobil al companiei din Cupertino, dar nu atât de nou pe cât sperăm. Designul lui iPhone 4 a fost păstrat în totalitate şi au fost îmbunătăţite doar dotările hardware.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În cadrul evenimentului Let’s Talk iPhone, care a avut loc ieri, la ora locală a României 20:00, noul CEO Apple Tim Cook a prezentat cel mai nou iPhone. Nici urmă de design în formă de lacrima, de conectivitate LTE, rezoluţie HD sau ecran de 4 inchi, după cum afirmau zvonuri prealabile. Nou-venitul iPhone 4S este o mutare prudenta Apple, dar nu pot spune că nu mă aşteptam la aşa ceva.

Ce avem aici este un smartphone cu procesor dual core Apple A5, acelaşi de pe iPad 2, plus o cameră de 8 megapixeli cu captura 1080p şi iOS 5. Dacă despre acest OS ştim deja tot ce este de ştiut de la WWDC 2011 de asta vară, aflaţi că noul procesor este însoţit de un procesor grafic ce oferă de 7 ori mai multă performanta decât modelele precedente de iPhone. Ce înseamnă asta? O grafică fantastică la jocurile de pe iOS, lucru dovedit prin demo-ul Infinity Blade prezentat ieri.

De asemenea, trebuie să menţionăm că bateria lui iPhone 4S oferă 6 ore de browsing 3G, 14 ore de convorbiri 2GB sau 9 ore de browsing WiFi. În plus, Apple a decis să îşi ia revanşa faţă de fani, modificând sistemul de antene, astfel încât să dispară toată problemele şi chiar să pluseze la capitolul conectivitate. Astfel, noul iPhone este un world phone, cu suport CDMA şi GSM şi care oferă viteze HSPA+ de cel mai înalt nivel. Odată cu iPhone 4S au fost prezentate şi aplicaţia Cards, care îţi permite să trimiţi felicitări reale în toată lumea, livrate de Apple contra cost şi asistentul personal virtual Siri.

Siri recunoaşte comenzi vocale din cele mai complexe şi chiar întrebări informale de genul “vă ploua azi?”. Aflaţi şi că iOS 5 va sosi pe terminalele compatibile pe 12 octombrie, iar iPhone 4S va fi pus în vânzare de pe 14 octombrie în Germania, Anglia, SUA, Japonia, iar până la finalul anului probabil va sosi şi în România.