iOS 14 primeşte un concept detaliat, cu iconuri noi, tastatură cu GIF-uri şi Always On Display

0
2164

Chiar dacă iOS 13 a adus câteva noutăţi importante, ca Dark Mode, o nouă aplicaţie Photos, Sign In With Apple, mai e loc de îmbunătăţiri. Mai avem de aşteptat luni bune până la iOS 14, iar până atunci un designer a creat un concept convingător pentru noua interfaţă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iOS 14 ar trebui să fie anunţat în iunie 2020 la WWDC 2020 şi să vină prin septembrie. Având în vedere că au trecut 7 ani de la celebrul iOS 7, care a adus abordarea skeumorfică şi iconuri noi, cred că e momentul pentru un refresh vizual. Asta ne propune şi designerul The Hacker 34, în conceptul său video de mai jos. Sunt câteva funcţii utile precum Split Screen, care lipseşte de pe iPhone la ani buni după ce îl aveam pe Android. Şi asta deşi avem split screen pe iPad.

Avem şi o tastatură care include GIF-uri, dar şi un meniu de apelare mai mic şi mai puţin intruziv care apare când te sună cineva. Always On Display e iar ceva ce lipseşte şi o funcţie pe care o avem în Android şi pe multe smartwatch-uri. Va fi interesant de văzut în ce direcţie merge Apple cu iconurile noi. În general Jony Ive a avut grijă ca software-ul să reflecte şi identitatea hardware, aşa că mă aştept la iconuri mate, precum sticla de pe spatele lui iPhone 11 Pro.

Au trecut prea mulţi ani de când Apple nu a mai adus un upgrade pentru identitatea sa vizuală, aşa că nu ar strica o schimbare. Split screen-ul ar fi util în special pe ecranele cu diagonală mare, ca la iPhone 11 Pro Max să zicem. Sper că Apple vede aceste concepte şi le ia în calcul.