Intel anunţă procesoarele de generaţie a opta Coffee Lake pentru desktopuri

1
1429

Cine vrea streaming 4K şi gaming de top tocmai a primit o veste bună de la Intel: au fost anunţate procesoarele de generaţie a opta ale companiei şi suportă extra overclocking. Acestea sunt produse pentru desktop, iar flagshipul este chipsetul Core i7-8700K, cu preţ de 359 dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este promovat drept „cel mai bun procesor de gaming pentru desktop lansat vreodată”. E vorba despre un chipset hexa core, cu 12 thread-uri şi tactat la 3.7 GHz. Poate duce Gears of War la un frame rate cu 25% superior faţă de procesoarele Intel Core i de generaţie a şaptea. Suportă şi editare video 4K cu până la 32% mai rapidă. Un exemplu a fost dat de Intel în cazul popularului joc Player Unknown: Battlegrounds.

Astfel, un utilizator care se joacă, face streaming şi captură primeşte un boost de 45%. Noile procesoare Intel sunt cunoscute sub numele de cod Coffee Lake. Dacă Core i7 a trecut la hexa core, Core i5 face aceeaşi tranziţie, iar Core i3 ajunge un quad core. Procesorul Core i7-8700K duce frecvenţa de bază mai jos cu 500 MHz faţă de Kaby Lake Core i7-700 MHz, dar la varianta cu boost frecvenţa este cu 200 MHz mai sus.

Overclockingul se realizează până la 4.7 GHz folosind tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, dar potenţialul este de a ajunge la 5 GHz şi mai sus folosind răcire cu lichid sau aer. Pentru zona de multimedia Intel a integrat tehnologii prietenoase cu 4K-ul, petnru un streaming mai lin de conţinuturi 10 bit, HDR Ultra HD via Netflix. Preţul de pornire pentru noul Core i3 este de 117 dolari, iar modelele Core i5 pornesc de la 182 dolari.

Un aspect foarte important de menţionat e că noile chipseturi au nevoie de plăcile grafice cu chipset Intel Z370, deci nu sunt compatibile cu ce folosiţi acum. Mai primim şi suport îmbunătăţit pentru memorii DDR4-2666. Debutul acestor procesoare va avea loc pe 5 octombrie.