Insta360 One X2 – noua cameră de buzunar ce filmează în 360˚, este rezistentă la apă și folosește AI pentru filtre și efecte speciale inedite

0
2990
Insta360 One X2 - noua cameră de buzunar ce filmează în 360˚, este rezistentă la apă și folosește AI pentru filtre și efecte speciale inedite

Insta360 a anunțat astăzi o nouă cameră, integrează de această dată un ecran tactil color, o autonomie mai bună, rezistență la apă IPX8 și permite înregistrarea la 360°, punându-ne la dispoziție mai multe filtre AI și funcții inedite.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Insta360 One X2 este versiunea îmbunătățită a camerei Insta360 One X, care prin intermediul site-ului nostru soră, mobilissimo.ro, a primit o recenzie detaliată aici.

Design

Camera păstrează aceeași formă dreptunghiulară, rotunjită la colțuri cu dimensiunea de 4.62 x 11.3 x 2.98 cm și are o greutate de 149g. Camera prezintă de această dată două compartimente pentru baterie, card microSD și port USB-C. De asemenea, pe margine observăm elemente texturate cu rolul de a oferi stabilitate și un grip mai bun față de modelul de anul trecut.

Camere și performanță

Noul dispozitiv integrează două camere ce permit captura în calitate 5.7k la 30 FPS în 360 de grade. Totodată, avem zeci de filtre de captură foto-video prin care putem anima acțiunea în moduri noi și inedite. Insta360 a îmbunătățit și editarea AI. Aceasta este disponibilă în aplicația dedicată de pe smartphone. Dacă în trecut puteam doar să ascundem selfie stick-ul în filmarea video 360˚, acum camera dispune de Shot Lab ce ne oferă mai multe efecte cinematografice pentru filmări. Printre acestea se numără Clone Trail pentru multiplicarea unui subiect sau Fly Lapse pentru a simula mișcarea lină a unei drone în zbor.

 

Insta360 ONE X2 este capabilă de urmărirea subiecților (oameni, animale și alte obiecte aflate în mișcare) și îi încadrează în cadru automat, indiferent în ce direcție se află aceștia. Totodată, compania a făcut multe progrese în ceea ce privește captura în lumină slabă. Acum oferă și rezistență la apă IPX8 (până la 10m), iar odată cu aceasta, primim un nou filtru “Aquavision” ce luminează capturile și reglează balansul de alb astfel încât culorile devin mai naturale când filmăm sub apă. Totodată, vine cu o stabilizare îmbunătățită prin funcția Steady Cam, potrivită activităților sportive, suport HDR, Burst, Night Shot și Pure Shot.

Display și autonomie

Camera integrează de această dată și un display circular prin care vom putea verifica ce am filmat sau să schimbăm setările camerei într-un mod facil. De asemenea, avem comenzi vocale în funcție de modul utilizat.

Bateria de 1630 mAh permite 80 de minute de filmare continuă, iar cele 4 microfoane plasate distanțat  vor asigura un sunet de calitate, împreună cu funcția de anulare a zgomotului de vânt. De asemenea, utilizatorii vor putea conecta și căști wireless pentru o calitate audio îmbunătățită. Insta360 ONE X2 poate funcționa, de asemenea, drept cameră web și pentru streaming cu o vedere wide-angle sau la 360 de grade pentru YouTube și Facebook.

Camera este disponibilă începând de astăzi, prețul începând de la 489 de euro.