În Rusia Sovietică nu mişcă nici mouse-ul! Iată imagini de colecţie cu un mouse din URSS

0
819

Gadgeturile vintage sunt mai spectaculoase decât cel mai nou smartphone holografic cu proiector, deoarece spun o poveste a unor vremuri apuse, în care tehnologia se realiza şi la… comanda politică. Astfel, mai jos puteţi vedea un mouse sovietic, de pe vremea în care revoluţiile erau la ordinea zilei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

pc_mouse_06

Acest device a fost produs în 1990, deşi modelul original datează din 1989, aşa cum afirma documentele sale. Produsul costa 285 de ruble la vremea lansării sale, iar rubla fiind atunci la paritate cu dolarul, acesta era un mouse de aproape 300 de dolari, deci foarte scump. Cutia “şoarecelui sovietic” descrie utilizarea sa, drept un “device de input grafic”, care permite realizarea de desene, mişcarea unui cursor pe ecran sau a altor elemente grafice.

Documentele includeau şi o schiţă detaliată a circuitelor, un număr serial scris cu pixul, iar acest mouse avea un conector gigantic, care îmi aminteşte de cel al unui HDD de 3.5 inch sau al unui CD ROM drive, doar ca şi mai mare. Cablul accesoriului este foarte gros, iar clasica bilă de mouse era la posturi. Gadgetul pare destul de bine construit şi nu m-ar mira să funcţioneze şi azi.