În curând vom putea restricționa accesul dispozitivelor în aplicația Google Home

0
571
aplicația Google Home
În curând vom putea restricționa accesul dispozitivelor în aplicația Google Home

Să controlezi dispozitivele inteligente prin aplicația Google Home este destul de simplu. Totuși, aplicația nu dispune de un mod de restricționare a terminalelor celorlalți membrii din familie. Astfel, orice persoană aflată în casă conectată la rețeaua WiFi poate controla dispozitivele prin aplicația Google Home. Aflăm astăzi că acest lucru este pe cale să se schimbe, iar utilizatorii vor avea posibilitatea de a alege cine administrează controlul dispozitivelor smart din casă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit Android Police, dacă accesați setările Google Home și navigați în secțiunea “Household”, veți vedea o listă cu toți utilizatorii care folosesc aplicația în locuință. Cu toate acestea, dacă selectăm unul dintre membri, vedem ce nivel de acces au persoanele la dispozitivele din rețea.

În prezent, Google Home nu permite administratorilor să restricționeze accesul în apliația Google Home. Totuși, Android Police afirmă că Google pune în prezent bazele pentru a schimba acest lucru. Între timp, 9to5google a descoperit în codul surșă al aplicației linii de cod care fac aluzie la introducerea acestei caracteristici. Codul este de forma: “Această persoană va avea acces la dispozitivele selectate în timpul programului următor.”

Totodată, Android Police indică aplicația Nest ca exemplu de funcționare a acestei opțiuni. “Conturile de familie permit altor persoane să partajeze accesul la casa dumneavoastră și la produsele Nest în aplicația dedicată”, citând pagina de suport Nest. “În funcție de nivelul de acces partajat, persoanele pe care le invitați pot adăuga, elimina și controla produsele Nest în aplicație.”

Funcția se poate dovedi extrem de utilă, mai ales pentru părinți. De exemplu, pot restricționa accesul copiilor la lumini sau boxele inteligente din anumite camere. Aplicația Google Home nu a primit încă această caracteristică, dar pare-că asta se va schimba în viitorul apropiat.